Home | Contact

Bij SATO Nederland aangesloten verenigingen

 

pdf Killifish Nederland
Wat is KilliFish Nederland? KilliFish Nederland (kortweg KFN) is een vereniging, opgericht op 21 oktober 1972, die zich ten doel heeft gesteld de natuurwaardering en het behoud ervan te bevorderen. In het bijzonder voor de eierleggende tandkarpers ook wel Killies genoemd. Het is een vereniging voor dierhouders die eierleggende tandkarpers (de Killies) houden en/ of nakweken. Maar ook instituten en andere verenigingen zijn als lid welkom.

KFN onderhoudt contacten met diverse buitenlandse zusterverenigingen, wetenschappers in binnen- en buitenland, musea en onderzoeksexpedities over heel de wereld. Mede hierdoor draagt de vereniging bij tot het vergroten van onze kennis op het gebied van eierleggende tandkarpers en hun leefmilieu.

De vereniging organiseert 2-maandelijkse bijeenkomsten zoveel mogenlijk op de 3e zaterdag van de even maanden. Tijdens elke bijeenkomst is er een lezing en/of workshop over deze speciale aquariumvissen, die kunnen gaan over reisverslagen, kweekmethodes en alle andere ervaringen opgedaan door de leden. Tijdens de bijeenkomsten wordt een visbeurs gehouden, waar u uw eigen kweekproducten te koop, of ter ruiling kan aanbieden.
Veelal worden er soorten, die men niet of nauwelijks bij de aquariumhandel kan vinden, aangeboden. Eenmaal per jaar organiseert de vereniging een internationale tentoonstelling, met naast inzendingen van de eigen leden, vele inzendingen vanuit vrijwel alle landen die zelf ook een killivereniging hebben. Meestal zijn er dan zo'n 400 paar vissen te bewonderen.
Tijdens de tentoonstelling wordt 1 of 2 lezingen gegeven (vaak door buitenlandse gastsprekers) en is er ook een speciale visbeurs, die door de aanwezigheid van de vele buitenlandse liefhebbers extra interessant is.

De vereniging geeft een eigen blad uit, "Killie Nieuws", dat 6 maal per jaar verschijnt. Het blad bestaat uit 2 delen, een deel met verenigingsnieuwsnieuws over de bijeenkomsten en tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Het andere deel bevat informatieve artikelen, zoals kweekverslagen, soortbeschrijvingen en reisverslagen e.d.. Het is geïllustreerd met hoofdzakelijk kleuren foto's.
Met ingang van 1 januari 2018 beginnen we met een 'digitaal' lidmaatschap, deze leden krijgen het blad dan digitaal toegestuurd.
K.F.N. heeft ook een eigen website www.killifishnederland.nl en een Facebook pagina KFN KilliFish Nederland. Dit alles om de kennis over killies maar zoveel mogelijk te kunnen verspreiden.

© Copyright: KilliFish Nederland 1996 - 2002. Laatst bijgewerkt op 01-05-2017.


Overige informatie
De website Killi-Data Online www.killi-data.org is een van de meest informatieve website over killies. Op deze website vindt u niet alleen alle namen maar ook veel wetenschappelijke informatie en informatie over vindplaatsen maar ook veel foto’s.
De informatie is voor iedereen kosteloos toegankelijk. Registratie is echter wel verplicht.




Aphyosemion cameronense
halleri
foto R. Wildekamp

Aphyosemion cameronense
sangmelima
Cameroon
foto R. Wildekamp

Aphyosemion caudofasciatum
Congo foto R. Wildekamp

Aphyosemion citrineipinnis
Ngounie River syst
foto R. Wildekamp

Aphyosemion coeleste
Titi Congo foto T. Woeltjes

Aphyosemion cyanostictum
Makokou Gabon
foto T. Woeltjes

Aphyosemion escherichi
Gamba Gabon
foto T. Woeltjes

Aphyosemion gabunense
boehmi

Bigouena to Mora rd Gabon
foto R. Wildekamp

Aphyosemion gabunense
marginatum
Bifoun Gabon
foto R. Wildekamp

Aphyosemion hanneloreae
Malinga Gabon foto Wildekamp

Papilliolebias bitteri
SanJuan PAR 94 362
foto R. Wildekamp

Pterolebiasperuensis
foto R. Wildekamp

Rivulus punctatus
PAR93-9 foto R. Wildekamp