Home | Contact

Caresheets

 

Platform Verantwoord Huisdierenbezit (PVH)
De stichting PVH werd opgericht om een verantwoorde relatie tussen mens en gezelschapsdier te bevorderen. PVH doet dit d.m.v. het beschikbaar stellen van kennis zodat men gezelschapsdieren op een verantwoorde wijze houdt. De bij PVH aangesloten specialistenverenigingen beschikken over actuele huisvestingsrichtlijnen. Meer informatie over PVH vindt u op hun website www.huisdieren.nu

Aquariumvissen
Tropische zoetwatervissen algemeen

Salamanders
De Salamander vereniging heeft als specialistenvereniging voor dertig soorten salamanders caresheets beschikbaar:
www.salamanders.nl/caresheets/

Hagedissen
Lacerta heeft als specialistenvereniging voor veertig soorten amfibieŽn en reptielen caresheets beschikbaar:
nvht-lacerta.nl/caresheets/

Schildpadden
De Nederlands-Belgische Schildpadden Vereniging (NBSV) heeft als specialistenvereniging voor dertig soorten schildpadden caresheets beschikbaar:
www.trionyx.nl/verzorging/huisvestingsrichtlijnen/

Slangen
Als u informatie zoekt over het houden en kweken van slangen dan kunt kijken op de website van de Europese Slangenvereniging: www.snakesociety.nl/. Daar staan alle publicaties van het tijdschrift Litteratura Serpentium vanaf jaargang 1 (1980/81). Op de laatste 5 jaargangen na zijn van alle artikelen pdf's te downloaden.

Pijlgifkikkers en andere kikkersoorten
Agalychnis callidryas
Dendrobates leucomelas
Ranitomeya ventrimaculata
Rhacophorus reinwardtiiLandelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren
Er is een link naar het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG / www.licg.nl). Deze onafhankelijke Stichting is opgericht in samenwerking met het toenmalige Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit (LNV). LICG levert een bijdrage aan voorlichting over het verantwoord aanschaffen en houden van gezelschapsdieren. Hiertoe hebben zij voor een aantal warm- en koudbloedige dieren bijsluiters opgesteld.

Vissen
cichliden
Guppy's
killivissen
levendbarenden
pantsermeervallen

Salamanders
De huisvestingsrichtlijnen van de Salamandervereniging zijn beschikbaar voor dertig soorten. Het LICG heeft voor drie soorten huisvestingsrichtlijnen.
Chinese vuurbuiksalamander
molsalamanders
Spaanse ribbensalamander

Schildpadden
De huisvestingsrichtlijnen van de Nederlands-Belgische Schildpadden Vereniging zijn beschikbaar voor dertig soorten. Het LICG heeft voor vier soorten huisvestingsrichtlijnen.
gewone doosschildpad
Griekse landschildpad
Mississippi modderschildpad
roodwang-, geelwang- en geelbuikschildpad