Home | Contact

Bij SATO Nederland aangesloten verenigingen

 

pdf Europese Slangenvereniging / European Snake Society

Geschiedenis
De slangenvereniging bestaat al meer dan 40 jaar en kan daarom bogen op een enorme expertise. De vereniging is in 1979 opgericht onder de naam Nederlandse Doelgroep Slangen, onder auspiciŽn van Lacerta. Omdat de doelgroep al snel veel buitenlandse leden telde, werd besloten om als zelfstandige vereniging door te gaan. Om het internationale karakter te benadrukken is in 1990 voor de huidige naam Europese Slangenvereniging / European Snake Society gekozen.

Wat doet de Europese Slangenvereniging?
Vier keer per jaar brengt de Europese Slangenvereniging (ESV) het tijdschrift Litteratura Serpentium uit, met daarin veel informatie over slangen in het algemeen en hun verzorging en kweek in bijzonder. Daarnaast geeft de ESV onder de titel Herpetologische Bundels boeken uit over een breed scala aan onderwerpen, waarbij de slang het stralende middelpunt is. Maar de ESV doet nog zoveel meer. Zo organiseert zij elk jaar in oktober de internationale Slangendag, ís werelds grootste slangenbeurs met bijna een kilometer aan stands van honderden slangenkwekers uit binnen- en buitenland. Leden hebben gratis toegang en krijgen korting op de huur van tafels! Bovendien is de ESV actief lid van PVH en SATO om zich te weer te stellen tegen slechte wetgeving zoals de positieflijsten en internationale wetgeving te voorkomen en zo mogelijk teniet te doen.

Lid worden
Profiteer van alle voordelen die de ESV biedt en word lid voor slechts Ä 27,50 per jaar. Buitenlandse leden betalen Ä 35,00 vanwege de hogere portokosten. Meld je aan via www.snakesociety.nl en klik op Ďlidmaatschapí.Boa constrictor

Bothriechis schlegelii

slang spec.

Tropidolaemus wagleri
foto J. Stumpel