Home | Contact

Bij SATO Nederland aangesloten verenigingen

 

pdf Europese Slangenvereniging / European Snake Society

Geschiedenis
De slangenvereniging bestaat al bijna 40 jaar en kan daarom bogen op een enorme expertise. De vereniging is in 1979 opgericht onder de naam Nederlandse Doelgroep Slangen, onder auspiciŽn van Lacerta. Omdat de doelgroep al snel veel buitenlandse leden telde, werd besloten om als zelfstandige vereniging door te gaan. Om het internationale karakter te benadrukken, is in 1990 voor de huidige naam Europese Slangenvereniging/European Snake Society gekozen.

Wat doet de Europese Slangenvereniging?
Vier keer per jaar brengt de Europese Slangenvereniging (ESV) het tijdschrift Litteratura Serpentium uit, met daarin veel informatie over slangen in het algemeen en hun verzorging en kweek in bijzonder. Daarnaast geeft de ESV onder de titel Herpetologische Bundels boeken uit over een breed scala aan onderwerpen, waarbij de slang het stralende middelpunt is. Maar de ESV doet nog zoveel meer. Zo organiseert zij elk jaar de internationale Slangendag, ís werelds grootste slangenbeurs. Leden hebben gratis toegang en krijgen korting op de huur van tafels! Bovendien is de ESV actief lid van PVH, SATO en Werkgroep Reptielen & AmfibieŽn om ongewenste effecten van nationale en internationale wetgeving te voorkomen en zo mogelijk teniet te doen.
Ook is de ESV intensief betrokken bij het opstellen van regels voor het certificeren van gifslangenhouders.

Lid worden
Profiteer van alle voordelen die de ESV biedt en word lid voor slechts 27,50 euro per jaar. Buitenlandse leden betalen Ä 35,00 vanwege de hogere portokosten. Meld je aan via www.snakesociety.nl en klik op Ďlidmaatschapí.Boa constrictor

Bothriechis schlegelii

slang spec.

Tropidolaemus wagleri
foto J. Stumpel