Home | Contact

Bij SATO Nederland aangesloten verenigingen

 

pdf NVHT Lacerta
Lacerta is de landelijke Nederlandse Vereniging voor Herpetologie en Terrariumkunde (NVHT) en houdt zich dus bezig met reptielen en amfibieŽn. Zowel de bestudering en bescherming van deze dieren in de vrije natuur als het verantwoord houden van bepaalde soorten in gevangenschap behoren tot de doelstellingen. Herpetologie (studie van reptielen en amfibieŽn) en de terrariumkunde (het optimaal verzorgen en kweken van reptielen en amfibieŽn in gevangenschap) zijn nauw aan elkaar verwant. De vereniging heeft veel kennis en ervaring over het houden van reptielen en amfibieŽn in het ruim 65-jarige bestaan opgebouwd. Momenteel telt de vereniging ongeveer 1200 leden, waarvan er ongeveer honderd in het buitenland woonachtig zijn. De vereniging heeft een belangrijke functie met betrekking tot het uitwisselen van informatie over het houden en kweken van dieren.

Het blad 'Lacerta'
Dit uitwisselen van informatie gebeurt voor een belangrijk deel via het blad "Lacerta", dat eenmaal per twee maanden verschijnt en artikelen over reptielen, amfibieŽn, terrariumtechniek, terrariumplanten en geleedpotigen bevat. De actuele jaargang (2008) is de 66e. Lacerta bevat op de binnenpagina's ook verenigingsinformatie, maar voor actuele informatie is de website het belangrijkst. Hier zijn o.a. informatie over de werkgroepen, doelgroep en, vraag & aanbod , beurzen en de verenigingswinkel (oude jaargangen, speciale uitgaven etc.) te vinden. Tevens is er een forum, waarop zowel leden als niet-leden vragen kunnen stellen en beantwoorden of gewoon alwat ze kwijt willen over hun hobby kwijt kunnen.

Werk- en doelgroepen
De regionale werk- en doelgroepen organiseren periodiek lezingen en andere activiteiten. Kijk voor informatie over werk- of doelgroepen in uw regio onder 'Werk- en doelgroepen'. Vaak worden werkgroepbijeenkomsten opgeluisterd door lezingen van gerenommeerde binnen- en buitenlandse sprekers. Maar er is ook volop gelegenheid tot het uitwisselen van eigen ervaringen en het stellen van vragen. Als u een serieus terrariumliefhebber bent is het zeker de moeite waard om eens een kijkje bij een werkgroep bij u in de buurt te nemen.

Lidmaatschap
Lacerta kent drie soorten leden: Reguliere leden, Jeugdleden en Gezinsleden. Voor het jeugdlidmaatschap komen in aanmerking: jongeren die vůůr 1 januari 2008 nog geen 18 jaar zijn. Aan te tonen door het opsturen van een kopie van de identiteitskaart of een kopie van het paspoort van ťťn van de ouders waarin je bijgeschreven staat. Een jeugdlidmaatschap is niet mogelijk in combinatie met een gezinslidmaatschap. Een gezinslid behoort tot het gezin van iemand die al regulier lid is (of gelijktijdig lid wordt) en heeft exact dezelfde rechten als het reguliere lid, maar per gezin wordt slechts ťťn exemplaar van de tijdschriften verzonden. Aanmelden als lid kan online! Overzicht contributie: Nederland: Volwassenen: Jeugdlid: Gezinslid: Ä 32,25 Ä 27,25 Ä 10,75 BelgiŽ: Europa: Wereld: Ä 33,75 Ä 46,25 Ä 56,25 Bankgegevens: Postbank (giro) 429349, BIC: PSTBNL21; IBAN: NL54PSTB0000429349 ING Bank Nederland, Nieuwegein, BIC: INGBNL2A; IBAN: NL52INGB0656665319 Penningmeester Lacerta, Nieuwegein

Lidmaatschap opzeggen
Het lidmaatschap wordt aangegaan voor minimaal een kalenderjaar en wordt automatisch verlengd tenzij het tijdig (d.w.z. vůůr 1 november van het jaar voorafgaande aan het jaar met ingang waarvan het lidmaatschap moet worden beŽindigd) wordt opgezegd. Dit is de noodzakelijk omdat Lacerta in november afspraken maakt met de drukker en dergelijke voor het daaropvolgende jaar en dus verplichtingen aangaat. Om het lidmaatschap te beŽindigen per 1 januari 2009 dient dus vůůr 1 november 2008 te worden opgezegd. Die opzegging dient schriftelijk (brief, briefkaart of e-mail te geschieden; vermeld in ieder geval uw volledige naam en adres en zo mogelijk ook het lidmaatschapsnummer. U krijgt van uw opzegging een bevestiging (per brief of per e-mail), bewaar deze voor het geval er misverstanden blijken te zijn over uw opzegging.
Adres: Ledenadministratie Lacerta, p/a Nieuwemeerdijk 253, 1171 NP Badhoevedorp.Ambystoma macrodactylum

Anolis spec. 1

Anolis spec. 2

Anolis spec. Anolis spec.3

basiliscus plumifrons 1

Basiliscus plumifrons 2 kop

Basiliscus plumifrons 3

Basiliscus plumifrons 4

Basiliscus vittatus 1

Basiliscus vittatus 2

Bolitoglossa equatoriana
foto M. Wolthuis

Brookesia perarmata

Chamaeleo calyptratus

Cnemaspis kendallii
foto J. Stumpel

Ctenosaura similis

Ctenosaura simmilis 2

Gonatodes concinnatus
foto M. Wolthuis

Gonatodes concinnatus
kop foto M. Wolthuis

Gonatodus vittatus
foto M. Wolthuis

hagedis spec.

Iguana iguana

Iguana iguana
foto M. Wolthuis

kameleon spec.1

kameleon spec.2

kameleon spec.3

Physignathus cocincinus

Physignathus lesueurii

Uroplatus sikorae 1

Uroplatus sikorae 2

Wenkpootje
Cnemidophorus lemniscatus
foto M. Wolthuis


spin eet roodoogmaki-kikker