Home | Contact

Bij SATO Nederland aangesloten verenigingen

 

pdf Europese Slangenvereniging
De slangenvereniging bestaat al meer dan 40 jaar en kan daarom bogen op een enorme expertise. De vereniging is in 1979 opgericht onder de naam Nederlandse Doelgroep Slangen, onder auspiciŽn van Lacerta. Omdat de doelgroep al snel veel buitenlandse leden telde, werd besloten om als zelfstandige vereniging door te gaan. Om het internationale karakter te benadrukken, is in 1990 voor de huidige naam Europese Slangenvereniging/European Snake Society gekozen.
lees hier verder
pdf Killifish Nederland
Wat is KilliFish Nederland? KilliFish Nederland (kortweg KFN) is een vereniging, opgericht op 21 oktober 1972, die zich ten doel heeft gesteld de natuurwaardering en het behoud ervan te bevorderen. In het bijzonder voor de eierleggende tandkarpers ook wel Killies genoemd. Het is een vereniging voor dierhouders die eierleggende tandkarpers (de Killies) houden en nakweken. Maar ook instituten en andere verenigingen zijn als lid welkom.
lees hier verder
pdf NVHT Lacerta
Lacerta is de landelijke Nederlandse Vereniging voor Herpetologie en Terrariumkunde (NVHT) en houdt zich dus bezig met reptielen en amfibieŽn. Zowel de bestudering en bescherming van deze dieren in de vrije natuur als het verantwoord houden van bepaalde soorten in gevangenschap behoren tot de doelstellingen. Herpetologie (studie van reptielen en amfibieŽn) en de terrariumkunde zijn nauw aan elkaar verwant.
lees hier verder
pdf Nederlands-Belgische Schildpaddenvereniging
Schildpadden kom je overal tegen, als gezelschapsdier, in dierentuinen en Ė vaak bedreigd Ė in de vrije natuur. De Nederlands-Belgische Schildpadden Vereniging (NBSV) is een vereniging voor schildpaddenliefhebbers en iedereen die in aanraking komt met schildpadden en meer over deze dieren te weten wil komen. In 1975 is de vereniging opgericht en heeft momenteel circa 700 leden, zowel in BelgiŽ als in Nederland.
lees hier verder
pdf Poecilia Nederland
Deze vereniging, die inmiddels al ruim 30 jaar bestaat, heeft zich tot doel gesteld het houden en het kweken van levendbarende tandkarpers te bevorderen. Daarnaast zijn we de Nederlandse guppenvereniging die ook is aangesloten bij de IKGH, klik voor meer informatie over guppen op de link hiernaast. Kennismaken Op deze website kunt u ook als niet lid kennismaken met enkele aspecten van deze interessante groep vissen d.m.v. de artikelen die u kunt aanklikken.
lees hier verder
pdf Salamandervereniging
De Salamandervereniging is in 2001 ontstaan uit de Doelgroep Salamanders van de NVHT Lacerta. Deze Doelgroep werd in 1980 opgericht door een aantal serieuze liefhebbers. Zij vonden dat ze hun kennis meer gestructureerd naar buiten moesten brengen. De Salamandervereniging is een vereniging die zich ten doel stelt de waardering voor de natuur en in het bijzonder die voor salamanders op te wekken.
lees hier verder